op nrcnext.nl

Morgen doe ik het. Écht!

Acht maanden lang nam de ‘gedragseconoom’ en Nobelprijswinnaar George Akerlof zich voor dat hij morgen – ja écht, morgen! – een bepaald pakketje op de post zou doen. Hij stelde het uit totdat het niet meer nodig was. Een normaal mens slaat zich in voorkomende gevallen voor de kop, maar Akerlof ‘verwetenschappelijkte’ zijn falen in een essay van twintig pagina’s. Hij is niet de eerste. Procrastineren, ook wel talmen genaamd of gewoon ‘het uitstellen van taken’, is al eeuwen een bron van studie.

Wel of geen abortus?

Wel of geen abortus, het is voor veel vrouwen een pijnlijke en moeilijke keuze. Dat is het ook voor Alisha Arnold en haar man Pete. Zij hebben daarom besloten de keus aan de internetgebruikers over te laten, door middel van een poll. Op Birthornot.com kun je via een poll bepalen of de vrouw een abortus moet ondergaan of niet, ook zijn er echo’s te zien van ‘Baby Wiggles’.