Nóg een PVV'er in opspraak

Opnieuw is een PVV-Kamerlid vanwege een strafrechtelijke veroordeling in opspraak geraakt. Jhim van Bemmel blijkt in 2006 te zijn veroordeeld tot een boete voor 500 euro voor valsheid in geschrifte. Hij had enkele keren een vrachtbrief vervalst. Van Bemmel heeft dit gemeld aan RTL Nieuws, dat alle Kamerleden had gevraagd veroordelingen te melden. De PVV heeft dit voor de verkiezingen niet aan Geert Wilders verteld. De PVV-leider ontneemt nu, net als eerder de voor ontucht veroordeelde Eric Lucassen, een deel van zijn portefeuille. „Het is heel kwalijk dat de heer Van Bemmel mij dit niet heeft verteld”, zei Wilders tegen RTL. Vijf andere Kamerleden blijken te zijn veroordeeld voor rijden onder invloed of te hard rijden. Rik Grashoff van GroenLinks kreeg een boete voor het reizen zonder treinkaartje. Alleen Hero Brinkman reageerde uit principiële redenen niet op de oproep van RTL. (NRC)