Nexans trekt bod op Draka weer in

Het Franse kabelbedrijf Nexans heeft gisteren zijn bod op de Nederlandse sectorgenoot Draka ingetrokken. Nexans ziet daarmee af van een overnamestrijd met het Chinese investeringsbedrijf Xinmao Group en de Italiaanse kabelproducent Prysmian. Beide brachten deze week een bod uit op Draka.

Nexans kondigde een maand geleden aan dat het Draka wilde overnemen voor 15 euro per aandeel. Het bod van de Fransen had de steun van de belangrijkste aandeelhouder van Draka, Flint Beheer, dat 48,5 procent van Draka bezit. De top van Draka verwierp het bod echter omdat het geen recht zou doen aan de waarde van de onderneming.

Afgelopen maandag meldde Xinmao zich als nieuwe bieder. Het bod van de Chinese investeerder van 20,50 euro per aandeel is aanzienlijk hoger dan het bod van Nexans. De top van Draka heeft laten weten dat het in gesprek zal gaan met Xinmao.

Of het uiteindelijk tot een overname zal komen is echter de vraag. Het is nog niet duidelijk of het bod de goedkeuring zal krijgen van de Chinese autoriteiten. Ook wordt betwijfeld of Ximao de financiering (1 miljard euro) rond krijgt.

Ook het Italiaanse Prysmian heeft interesse in Draka. Het kabelbedrijf was al enkele weken in gesprek met Draka en had afgelopen maandag, vlak voor het bod van Xinmao, het overnamebedrag verhoogd tot 17,20 per aandeel (840 miljoen euro in totaal).

Nexans wilde Draka overnemen om de positie van het bedrijf in de markt voor kabels te versterken.

Beleggers reageerden licht teleurgesteld op de terugtrekking van Nexans uit de overnamestrijd. Het aandeel Draka stond vandaag rond het middaguur 0,8 procent lager op 19,20 euro. Na de biedingen van Xinmao en Prysmian maandag steeg het aandeel nog met bijna twintig procent.