Luis Suarez voor zeven wedstrijden geschorst

Ajax kan de komende zeven competitie- en bekerwedstrijden niet beschikken over Luis Suarez. De Amsterdamse voetbalclub heeft het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB geaccepteerd. Dat heeft Ajax gisteren op de website bekendgemaakt.

Suarez zette zaterdag in het duel met PSV zijn tanden in de schouder van tegenstander Otman Bakkal. Scheidsrechter Björn Kuipers ontging de ernst van het incident, maar de aanklager ging op basis van tv-beelden toch over tot vervolging van de Uruguayaanse aanvaller. Hij legde Suarez een „gewelddadige handeling” ten laste.

Suarez zal pas volgend jaar zijn rentree kunnen maken. Indien Suarez in de winterstop van club verandert, heeft de Uruguayaan tegen PSV zijn laatste competitiewedstrijd voor Ajax gespeeld.

Suarez moet in totaal bij zes competitieduels en het bekerduel met AZ toekijken. De speler is op 8 december in de Champions League wel inzetbaar tegen AC Milan. De clubleiding van Ajax had Suarez zelf al voor twee wedstrijden geschorst. Ook kreeg hij een boete van de club. Trainer Martin Jol van Ajax gaf Suarez gisteren vijf dagen vrij.

De Fransman Sebastien Sansoni van Vitesse werd drie jaar geleden voor een vergelijkbaar vergrijp voor vijf wedstrijden gestraft. De laatste speler die een schorsing van zeven wedstrijden kreeg opgelegd was Edwin Gorter van FC Utrecht. In 1994 priemde hij zijn wijsvinger in het oog van PSV’er Björn van der Doelen.