Kort nieuws Sport

Willem II verliest in restant, Roda en FC Utrecht gelijk

Tilburg, 25 nov. Willem II heeft in de resterende 33 minuten van de competitiewedstrijd tegen De Graafschap met 1-0 verloren. Het duel werd op vrijdag 12 november bij een 0-0 stand gestaakt vanwege het door de regen onbespeelbaar geworden veld in Tilburg. Tien minuten voor tijd maakte Sjoerd Overgoor het enige doelpunt, met dank aan Willem II-doelman Niki Mäenpää. De Fin liet de bal door zijn handen glippen. Aanvallend kwam de ploeg van trainer Gert Heerkes niet verder dan een schot van Maceo Rigters. Door dit resultaat blijft Willem II laatste in de eredivisie met twee punten uit 15 wedstrijden. De Graafschap staat op de twaalfde plaats. In Kerkrade speelden Roda JC en FC Utrecht met 1-1 gelijk. In de eerste helft had de thuisploeg het beste van het spel en kwam ze op voorsprong door Ruud Vormer. De gelijkmaker van FC Utrecht viel in de tweede helft. Dries Mertens werd neergelegd in het strafschopgebied, maar miste zelf de penalty. Edouard Duplan scoorde in de rebound. (ANP)

Serena Williams niet in Melbourne

Melbourne, 25 nov. Serena Williams heeft zich afgemeld voor de t Australian Open 2011, het eerste grandslamtoernooi van het jaar. De 29-jarige titelhoudster ondervindt te veel hinder van een voetblessure om zich goed te kunnen voorbereiden op het evenement in januari in Melbourne. De Amerikaanse stapte na haar Wimbledonzege in juli in een stuk glas. Daarbij scheurde ze een pees in haar voet. De voormalige nummer één van de wereld wil nu in alle rust toewerken naar haar rentree. „Mijn voetblessure is door intensieve training verergerd. Voor mijn gezondheid is het nu beter om veel tijd te nemen. Het was een zware, maar juiste beslissing”, zei de vijfvoudige winnares van de Australian Open (ANP)

Degelijke start voor Luiten en Derksen

Dubai, 25 nov. Golfers Robert-Jan Derksen en Joost Luiten hebben vandaag een degelijke eerste ronde afgewerkt bij het eindtoernooi van de Europese Tour inin Dubai. Derksen legde de achttien holes op de Jumeirah Golf Estates af in 71 slagen, één onder par. Ondanks een stroeve start, met twee bogeys en een double bogey op de eerste vier holes, verbeterde hij zijn score met vijf birdies. Luiten had één slag meer nodig. Na drie birdies op de eerste drie holes zorgden een bogey en double bogey aan het slot alsnog voor een score die gelijk ligt aan het baangemiddelde. De Zweed Robert Karlsson leidt met 55 slagen. Martin Kaymer begon de eerste ronde met 67 slagen. (ANP)

Hattrick voor cricketer Siddle

Brisbane, 25 nov. De Australische cricketer Peter Siddle heeft zichzelf op de openingsdag van de eerste testwedstrijd tegen Engeland om de befaamde Ashes-trofee een mooi verjaardagscadeau gegeven. De fastbowler vierde vandaag zijn 26ste verjaardag in Brisbane met een hattrick. Met drie opeenvolgende ballen rekende Siddle in het Gabba-stadion de Engelse wickets in van Alastair Cook, Matt Prior en Stuart Broad. Het was de eerste hattrick voor een Australiër bij de Ashes in vijftien jaar. Destijds pakte Shane Warne drie wickets met drie ballen op rij. (ANP)

Gilbert renner van het jaar in België

Brussel, 25 nov. Philippe Gilbert heeft gisteravond voor het derde jaar op rij de ‘Kristallen fiets’ voor de beste Belgische renner van het jaar ontvangen. De 28-jarige renner won de verkiezing ruim voor Jurgen Van den Broeck en Tom Boonen. In 2010 won Gilbert onder meer de Amstel Goldrace, de Ronde van Piemonte en de Ronde van Lombardije. (ANP)