Kort nieuws Media

Noordelijke dagbladen stoppen met tv

GRONINGEN, 25 nov. De regionale commerciële tv-zender voor Groningen en Drenthe, 1TV, stopt per februari 2011. Dat heeft de Noordelijke Dagblad Combinatie (NDC), die de zender exploiteert, bekend gemaakt. 1TV was de eerste tv-zender die werd opgericht door een krantenconcern. De uitgever van het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant ziet geen toekomst. „Op langere termijn is er onvoldoende zekerheid dat de zender het volhoudt”, zegt een woordvoerder. De redactie van de zender, die nieuws brengt uit Groningen en Drenthe, bestaat uit freelancers.

GeenStijl wordt buurman van PowNed

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 25 nov. De redactie van weblog GeenStijl is verhuisd naar het pand aan de Plantage Middellaan in Amsterdam waar ook publieke omroep PowNed is gevestigd. De omroep komt voort uit weblog GeenStijl dat onderdeel is van de Telegraaf Media Groep. GeenStijl verzorgt al het nieuws op de website van PowNed, dat op werkdagen PowNews uitzendt. Wordt de samenwerking hechter? „GeenStijl heeft een aparte redactie, maar we gaan elkaar wel versterken”, zegt Dominique Weesie, voorzitter van PowNed.

Radio 538 opnieuw marktleider

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 25 november. Radio 538 heeft zijn positie als best beluisterd radiostation versterkt. Het marktaandeel van de commerciële radiozender (onderdeel van RTL Nederland) steeg in de periode september - oktober naar 11,2 procent. Dat is een stijging van 0,5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Q-Music (onderdeel van de Persgroep) won het meeste marktaandeel en steeg van 6,6 naar 7,5 procent. Radio 2 blijft de tweede best beluisterde zender, daarna volgen 3FM, Sky Radio, Radio 1 en Q-Music.