Kort nieuws Economie

Omzetgroei Randstad houdt aan

Diemen, 25 nov. Uitzendconcern Randstad heeft in oktober een 17 procent hogere omzet geboekt ten opzichte van dezelfde maand in 2009. De eerder gerapporteerde omzetgroei in het derde kwartaal houdt aan, zei Randstad vandaag tijdens een dag voor analisten. In Duitsland groeide de omzet in oktober 32 procent, iets minder dan de groei van 40 procent in het derde kwartaal. Randstad boekte ook een hogere omzet in onder meer Nederland, Italië en Polen. (ANP)

FrieslandCampina sluit vestigingen

Amersfoort, 25 nov. FrieslandCampina bundelt activiteiten bij de productie van kaas en sluit volgend jaar een vestiging in Varsseveld (Gelderland) en in Leerbroek (Zuid-Holland). Ook verdwijnen banen in Marum (Groningen) en Gerkesklooster (Friesland). In totaal vervallen daardoor 159 arbeidsplaatsen, al ontstaan er ook 52 nieuwe banen door nieuwe investeringen. FrieslandCampina, dat de wijzigingen gisteren bekendmaakte, wil 47 miljoen euro investeren in het verbeteren van de efficiëntie. (ANP)

Horeca boekt omzetstijging na krimp

Den Haag, 25 nov. In de horeca lijkt het na twee jaren van krimp iets beter te gaan. De omzet in het derde kwartaal was bijna 1 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De groei komt door hogere prijzen, het omzetvolume kromp met 1 procent. Dit bleek vandaag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).