In beeld: vier dagen drugsgeweld in Rio

In Rio de Janeiro voert de politie al vier dagen een bloedige strijd met drugshandelaren, die alles voor het zeggen hebben in de wijken. Vandaag vielen opnieuw zeker dertien doden bij een politieinval in een sloppenwijk. Het Braziliaanse leger heeft donderdag zeker zes tanks ingezet in de sloppenwijken van Rio de Janeiro. Sinds zondag zijn al zeker 23 mensen om het leven gekomen bij de rellen. Ongeveer twee van zes miljoen inwoners van de stad leven in zo’n duizend sloppenwijken.

Een brandende bus in de buitenwijk Vicente de Carvalho in Rio de Janeiro (Foto AFP)Een brandende bus in de buitenwijk Vicente de Carvalho in Rio de Janeiro (Foto AFP)

Politieagenten richten hun wapens, gedurende rellen in de sloppenwijk Jacarezinho in Rio de Janeiro (Foto AP)Politieagenten richten hun wapens, gedurende rellen in de sloppenwijk Jacarezinho in Rio de Janeiro (Foto AP)

Een vrouw rent weg wanneer politieagenten zich verzamelen tijdens rellen in Jacarezinho in Rio de Janeiro (Foto AP)Een vrouw rent weg wanneer politieagenten zich verzamelen tijdens rellen in Jacarezinho in Rio de Janeiro (Foto AP)

Rook komt uit een gepantserd voertuig van de politie in Jacarezinho, Rio de Janeiro (Foto AP)Rook komt uit een gepantserd voertuig van de politie in Jacarezinho, Rio de Janeiro (Foto AP)

Mensen kijken naar een vrachtwagen die vermoedelijk in brand is gestoken door drugshandelaren (Foto AP)Mensen kijken naar een vrachtwagen die vermoedelijk in brand is gestoken door drugshandelaren (Foto AP)

    • Marije Willems