Een opvallende verschijning

Britain's Queen Elizabeth II and her husband Prince Philip (L) stand with Abu Dhabi Crown Prince Sheikh Mohammed bin Zayed al-Nahayan (R) upon their arrival to visit the Sheikh Zayed Grand Mosque in the Emirati capital on November 24, 2010. AFP PHOTO/MARWAN NAAMANI AFP

De Britse koningin Elizabeth II en haar man prins Philip bezochten gisteren de Sheikh Zayed moskee in Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Het koninklijk paar werd vergezeld door de kroonprins van Abu Dhabi, sjeik Mohammed bin Zayed al-Nahayan.

Het is het tweede bezoek van koningin Elizabeth aan de Verenigde Arabische Emiraten sinds 1979. Dit bezoek moest een afspiegeling zijn van de dialoog en tolerantie tussen verschillende geloven die de Verenigde Arabische Emiraten en het Verenigd Koninkrijk gemeenschappelijk hebben, aldus een verklaring van de Britse ambassade.

Koningin Elizabeth was een opvallende verschijning. Ze droeg een hoed met gouden hoofddoek vastgebonden onder de kin, samen met een lange gouden jas en witte handschoenen. En nee, voor zover bekend had ze geen last van kiespijn.

De Britse koningin raakte voor ze de moskee betrad, gefascineerd door de ingewikkelde bloemenmozaïeken op het centrale plein.

Daarna deed ze keurig haar schoenen uit. Eenmaal binnen kreeg ze een uitgebreide rondleiding en luisterde ze naar kinderen die voorlazen uit de Koran.