Dood gewaande tieners gevonden op zee

Drie reeds ‘begraven’ tieners uit Nieuw-Zeeland zijn na vijftig dagen teruggevonden op zee. Dat meldt de New Zealand Herald. De jongens voeren 5 oktober met een speedbootje de oceaan op en raakten vermist. Er werd al een herdenkingsdienst gehouden, maar dankzij (regen)water en één zeemeeuw bleef het trio in leven. Gisteren werden ze 1300 kilometer uit koers gevonden door een tonijnvisser.

De vermissing van Samuel Perez, Filo Filo (15) en Edward Nasau (14) resulteerde intensieve, maar vruchteloze zoekacties. De jongens werden inmiddels dood gewaand. De vissersboot die hen uiteindelijk vond komt normaal gesproken nooit in dat gebied. Volgens bemanningslid Tai Fredricsen waren de jongens behoorlijk verbrand, maar was hun toestand verder redelijk goed.


Grotere kaart weergeven

    • Jules Seegers