Bloggende Zuidasvrouwen: het is hier achterklap troef

Het staat bekend als de polderversie van de Londense City. De grote advocatenkantoren en banken hebben er hun hoofdkantoren: de Zuidas. Volgens drie vrouwen die er werken (ze noemen zichzelf de Zoza’s), is de Zuidas een plaats vol roddelende acteurs die zichzelf beter voordoen dan ze zijn. De Zoza’s bloggen over de ,,kantoorjungle” en brengen vandaag een boek uit met hun beste blogs.

In nrc.next vertellen de Zoza’s, die anoniem blijven om vrijuit te kunnen schrijven, vandaag dat de Zuidas een ,,afgesloten biotoop is, waarin je alleen omgaat met je eigen soort mensen. Het is flashy, een beetje Sex and the City. De borrels op de vrijdagmiddag zijn een voortzetting van het studentenleven, maar dan met meer budget”.

Eén van de bloggers beschreef het sfeertje dinsdag nog als volgt:

Wij zijn batman en catwoman. ’s Ochtends staan we op om onze batcave in te gaan. Daar trekken we onze kostuums aan en vertrekken we in onze heldenoutfits naar ons werk. Eenmaal op werk doen we wat we moeten doen, zoals ook batman en catwoman doen wat ze moeten doen.
Als we onze plicht vervuld hebben keren we ’s avonds terug naar onze batcave, waar Alfred de butler ons uit onze pakken helpt en onze batmobiel op de stoep neerzet. Eenmaal uit onze pakken zijn we weer onszelf. Eenmaal onszelf kunnen we los gaan in de Jimmy, op Rauw of op de vele festivals die ons land rijk is.
Wij bankiers en advocaten verrichten heldendaden in onze kostuums. Toch?

Het boek Zo Zuidas, overwerk & achterklap in de Amsterdamse kantoorjungle wordt vanavond door – uiteraard – Jort Kelder gepresenteerd in Bright City.

    • Pim van den Dool