Balkenende wordt hoogleraar aan Erasmus Universiteit

Balkenende na zijn laatste ministerraad in oktober van dit jaar (Foto WFA) Balkenende na zijn laatste ministerraad in oktober van dit jaar (Foto WFA)

Oud-premier Balkenende (CDA) wordt hoogleraar ‘Governance and Public policy’ aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Dit meldt Elsevier.

Balkenende (54) gaat een aantal uur per week in Rotterdam lesgeven in ‘Governance and Public policy’. Hij krijgt de nieuwe leerstoel ‘Governance, Institutions and Internationalisation’.Volgens ingewijden zal hij in zijn colleges allerlei actuele onderwerpen behandelen op het terrein van internationale politiek, economie en recht. Balkenende, die leiding gaf aan vier kabinetten, zit sinds anderhalve maand werkloos thuis.

Lange tijd werd gedacht dat Balkenende een internationale post zou gaan bekleden. Maar wellicht volgt dit later. Voorheen was Balkenende hoogleraar aan de Vrije Universiteit, waar hij zelf Geschiedenis en Nederlands Recht studeerde.

Balkenende gaat de nieuwe leerstoel Governance, Institutions and Internationalisation bekleden.
    • Marije Willems