6 redenen om uit te gaan

1 muziek

Kickoff Rotterdam Beats

Rotterdam: Off_Corso. Tijd: 19.30-01.00u. Entree: 16/20 euro. www.buma-rotterdam-beats.nl

Het nieuwe Buma Rotterdam Beats is een combinatie van festival, conferentie en awardshow. Naast een programma vol hiphop, soul, dubstep en reggae in de avonduren, met o.a. Zwart Licht, Postman, De Jeugd van Tegenwoordig, Ntjam Rosie, VSOP en Pam Feather, zal het festival op 26 en 27 november overdag in het teken staan van een conferentie en een talentenprogramma. Rotterdam Beats wordt geopend in Off Corso door Typhoon & New Cool Collective.

2 filmfestival

SuikerZoetFilmfestival

Schiedam. Van 25 t/m 28 nov. Gratis. www.suikerzoetfilmfestival.nl

Tijdens het SuikerZoetFilmfestival word je getrakteerd op mierzoete feel good-films uit de hele wereld op bijzondere plekken in de binnenstad van Schiedam, van kerk tot molen. Verder is er het Tubefestival, een filmcompetitie waarin je een eigengemaakte SuikerZoet-film kan insturen en kans maakt op een vertoning tijdens het festival. Vanavond o.a. Greenberg (Noah Baumbach, 2010) en The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert (Stephan Elliott, 1994).

3 gesprek

Eutopia. Over het utopisch gehalte van de Europese droom

Utrecht: CBKU. Tijd: 20.00u. Entree: 5/ 3 euro. www.cbk-utrecht.nl

Debatavond in het kader van het kunstproject Eutopia van Filip Berte. Nederland wenst niet meer aan Europa te doen. Waarom begonnen we er ooit ook alweer aan? En waarom is die droom kennelijk dood? Met Hermann von der Dunk, Marjo van Schaik en Carlos Reijnen.

4 festival

Vitaverto

Amsterdam: George Deli U.S.A. (16.30-20.00u) & Club Air (23.00-04.00u). www.vitaverto.com

In het kader van het Internationaal Jaar van de Biodiversiteit organiseert Amsterdam International Fashion Week (AIFW) een drieluik van evenementen onder de noemer ‘Vitaverto’. Vanmiddag is de eerste prijsuitreiking van The Green Fashion Competition. Later op de avond organiseert Club AIR de clubavond ‘3Hoog vitaverto’ met Prunk, Freddy Spool en Tettero. Zaterdag 27 november (13.00-18.00u) is er een openbare ‘Block Party’ in de Utrechtsestraat die volledig in het teken staat van biodiversiteit op het gebied van mode, design, eten en film.

5 muziek/poëzie

Poetracks-Elsschot

Nijmegen: Doornroosje. Tijd: 21.00u. www.wintertuin.nl

Elle Bandita, Philip Bosschaerts, Daily Bread, Gregory Frateur (Dez Mona), The Bony King of Nowhere en La Femme Belge bewerken gedichten van Willem Elsschot tot popliedjes. Drie gedichten komen aan bod: ‘’K heb in mijn jeugd gelijk een beest gezopen’, ‘De Klacht van den Oude’ en ‘Het Huwelijk’.

6 expositie

Opening Sophies AL

Utrecht: Sophies AL, Archimedeslaan 16. aang=vang: 17.00u. so-phiesal.nl

Sophies AL, een nieuwe, multidisciplinaire locatie in Utrecht voor kunst, weten en uitgaan, opent met de verkooptentoonstelling Created in Utrecht gemaakt door 66 Utrechtse kunstenaars en creatieven.