3 redenen om tv te kijken

1 remake

Alfie

RTL 8, 20.30 - 22.35u.

Amerikaanse remake van de gelijknamige Britse jaren-60-klassieker verving Londen door Manhattan. Een lachende Jude Law kan Michael Caine niet doen vergeten. Over een rokkenjager die de liefde van zijn leven voorbijloopt. (Charles Shyer, 2004)

2 stripverfilming

A History of Violence

RTL 7, 22.10 - 00.00u.

Restauranthouder Tom Stall (Viggo Mortensen) leidt een gezapig leventje in een Amerikaanse voorstad. Na een gewelddadig incident is het gedaan met zijn gewone bestaan. Hij wordt gezien als een held. Terecht? Cronenbergs stripverfilming stelt vragen over geweld, identiteit en heldendom. (David Cronenberg, 2005)

3 chinees nieuwjaar

Docu: Last Train Home

Ned. 2, 23.00 - 00.00u.

Last Train Home van de Chinese debutant Lixin Fan is een wonderbaarlijk mooie, aangrijpende, onvergetelijke film. De regisseur volgt een uiteengescheurd gezin. Vader en moeder maken spijkerbroeken in de nieuwe industriegebieden van China, de kinderen blijven achter bij hun grootouders die op het platteland wonen. Eén keer per jaar komt het gezin weer bij elkaar voor het Chinees nieuwjaar.