Zo ziet een kat eruit in een gehackte Kinect

De eerste spellen voor Microsofts draadloze Kinect-controller zijn nog niet echt bijzonder, maar de hardware inspireert zowel  wetenschappers als hackers. Door andere drivers te ontwikkelen voor het apparaat (‘hacken’) heb je een  3D-camera van 150 euro waarmee je realtime 3D-beelden kunt maken en bewerken. Bijvoorbeeld door de Kinect aan te sluiten op grafische software van

Beeld van gehackte Kinect, met kat Beeld van gehackte Kinect, met kat

De eerste spellen voor Microsofts draadloze Kinect-controller zijn nog niet echt bijzonder, maar de hardware inspireert zowel  wetenschappers als hackers. Door andere drivers te ontwikkelen voor het apparaat (‘hacken’) heb je een  3D-camera van 150 euro waarmee je realtime 3D-beelden kunt maken en bewerken. Bijvoorbeeld door de Kinect aan te sluiten op grafische software van Cinder (zie onder). Dat levert kunstzinnige video’s en nieuwe, melige games op.

Ook op Nederlandse universiteiten staan ook al gehackte Kinects te draaien voor wetenschappelijke doeleinden. Microsoft was eerst not amused toen de Kinect gekraakt werd, maar is inmiddels bijgedraaid. Het bedrijf noemt de hacks nu ‘inspirerend’ en beschouwt de Kinect-interface, met zijn geavanceerde infrarood- en videosensoren, als een enigszins open platform.

[vimeo]http://vimeo.com/17075378[/vimeo]

Hieronder: melig spelletje op een gehackte Kinect, de Titty Tracker (voor mannen).

[vimeo]http://vimeo.com/17095170[/vimeo]

Wat kunstzinniger: zwart-witte streepjes in een gehackte Kinect.

[vimeo]http://vimeo.com/17110828[/vimeo]

    • Marc Hijink