Waarom ‘Cookie Monster’ vandaag trending is op Twitter

Elke morgen kijkt nrc.nl naar een ‘trending topic’, het onderwerp waar het meest over wordt gesproken op microblogsite Twitter. Vandaag: Sesamstraat-muppet Cookie Monster (wiki).

Cookie Monster heeft gisteren een viral op het Sesame Street-kanaal van YouTube gezet. Het filmpje van vier minuten is een sollicitatie: Cookie Monster heeft het gehad met het beperkte beeld dat men van hem heeft (dat van koekjesenthousiasteling), en denkt aan ‘the next logical step’: het presenteren van de populaire Amerikaanse show Saturday Night Live.

Bekijk de viral van Cookie Monster:

Cookie Monster lobbiet ook op Facebook, schrijft The New York Daily News. Zoek op ‘Cookie Monster should host Saturday Night Live!’ binnen Facebook. Na een dag steunen 35.000 Facebookers de muppet in zijn streven.

    • Ward Wijndelts