Uitgelicht

None

Actualiteiten

EénVandaag. Eenderde van het supermarktpersoneel voelt zich onveilig op de werkvloer. Klanten worden niet alleen steeds onbeschofter: op beelden van beveiligingscamera’s is te zien hoe personeel wordt bedreigd, bespuugd en geschopt. Ned.1, 18.15-18.40u.

Nieuwsuur. VVD-Kamerlid Ard van der Steur discussieert over zijn voorstel om de verjaringstermijn voor alle misdrijven, dus ook voor lichtere vergrijpen, op te heffen. Verslag van de documentaire Finding Fidel waarin filmmaker Erik Durschmied terugkeert naar de Cubaanse heuvels waar Fidel Castro voor het eerst werd geïnterviewd. Reportage uit München-Gladbach over Duitse christenen die zich ontwikkelen tot radicale moslims, wat leidt tot grote onrust. Ned.2, 22.00-23.00u.

Pauw & Witteman. Onder de gasten vanavond Jaap van Zweden, met wie gesproken wordt over het wegbezuinigen van de omroeporkesten.Ned.1, 23.00-23.55u.

Informatief

Goudmijn. Bijzondere verhalen van gewone mensen. Speciale aandacht voor het 85-jarig bestaan van de KRO. Gerard Cox en Freek Biesiot halen herinneringen op aan hun samenwerking aan de serie Toen was geluk heel gewoon. Scriptschrijver Cox verzon de vreemdste decors, decorbouwer Biesiot moest die zien uit te voeren. Het leidde tot een bijzondere samenwerking en vriendschap. Ook het verhaal van de Sri Lankaanse popster Prabath Nanayakkara, die dankzij de inzet van Yvonne de Vries arts kon worden. Presentatie: Karin de Groot. Ned.2, 18.25-18.55u.

Wallace & Gromit’s World of Invention. Kleipoppenanimatie. Wallace & Gromit gaan op zoek naar uitvinders. In de vierde aflevering Come to your senses, staan de zintuigen centraal. In Londen proberen wetenschappers met metamaterialen die licht afbuigen een onzichtbaarheidsmantel te maken en in Tasmanië construeerde een man zijn eigen, unieke, kunstarm. BBC 1, 20.30-20.57u.

Volt. Discussieprogramma met consumentenvoorlichting. De Vlaamse presentatrice Marleen Gordts en actrice Leah Thys laten zich een behandeling met botox welgevallen en vertellen hun ervaringen. Verder onder meer een onderzoek naar het brandstofgebruik van ‘groene’ auto’s en de waarde van een Michelinster of een vermelding in de GaultMillau. Bestaat er nog culinair leven buiten de gezaghebbende restaurantgidsen? Eén, 20.45-21.40u.

Made in Belgium. Eerste aflevering, New York, van een serie programma's waarin Lieve Blancquaert op zoek gaat naar landgenoten die de befaamde bourgondische levenswijze hebben geëxporteerd naar alle uithoeken van de wereld. Thomas De Geest was consultant bij IBM in New York, maar hij miste daar de Belgische wafels. Dus besloot hij om zijn baan op te geven en zelf een wafelkraam te beginnen. De Geest kocht een oude Chevy truck en probeerde tussen de vele straatverkopers zijn wafels aan de man te brengen. Wafels & Dinges bleek al gauw een succes en won in 2009 de Vendy Award, de prijs voor het beste straatvoedsel. Eén, 21.40-22.10u.

Ancient Worlds: The Greek Thing. Derde deel van een zesdelige serie waarin historicus en archeoloog Richard Miles de oorsprong van de westerse beschaving onderzoekt. Vanavond de kracht van de Griekse beschaving, waarin de bloei van kunsten, filosofie en wetenschappen hand in hand gingen met politieke ophef, sociaal-maatschappelijke onrechtvaardigheid en eindeloze oorlogen. BBC 2, 22.00-23.00u.

Tot in Beirut. Reportage over de moord op de Libanese premier Rafik Hariri op 14 februari 2005. Op die dag ontploft een autobom in het centrum van Beiroet, waarbij Hariri, een van de populairste politici van het Midden Oosten, samen met 22 anderen wordt gedood. De zaak is nog steeds niet opgelost. ARD, 23.30-0.15u.

Kijken in de ziel: strafpleiters. Vierde deel van een zesdelige serie waarin Coen Verbraak met topadvocaten praat over hun vak en over zichzelf. Vandaag onder meer: heeft het eigenlijk zin om mensen lang te straffen? En hebben geavanceerde opsporingsmethoden via DNA geleid tot eerlijker processen? Ned 2, 22.55-23.45u.

Film 2010 with Claudia Winkleman. Filmmagazine. Aandacht voor de nieuwe film van Anton Corbijn, The American, met George Clooney; voor Machete van Robert Rodriguez (Sin City ); en voor The Girl Who Kicked the Hornet's Nest, de verfilming van het laatste deel van de Millenium-trilogie, de populaire thrillerreeks van de Zweedse schrijver Stieg Larsson (1954-2004). BBC 1, 23.45-0.20u.

Sport

UEFA Champions League: Internazionale Milano-FC Twente. Voorbeschouwing, vanaf 20.40u. rechtstreeks verslag en nabeschouwing. Daarna samenvattingen van de overige duels in dit toernooi. Ned.3, 20.15-23.40u.