Uitgelicht

scene uit de film 50 First Dates (2004) FOTO: Sony RTL Nederland 50 first dates Deze foto is vrij van rechten voor publicatie bij redactionele artikelen Naamsvermelding fotograaf verplicht: Sony

Film

50 First Dates (Peter Segal, 2004, VS). In komische variant op mengsel van Groundhog Day en Memento heeft Drew Barrymore geen kortetermijngeheugen. Daarom kan Adam Sandler haar elke dag strikken voor een eerste afspraak. Mooi plot, maar ook vervelende grappen over kots en tepels.RTL5, 20.30-22.20u.

Star Wars - Episode VI: Return of the Jedi (Richard Marquand, 1983, VS). Deel zes biedt meer merkwaardige wezens dan ooit, onder wie een guerrillaleger van schattig-gewiekste teddybeer-achtigen. Met Harrison Ford en Carrie Fisher. RTL7, 20.30-23.10u.

Thirteen Days (Roger Donaldson, 2000, VS). Regisseur Donaldson wilde met deze thriller over de Cuba-crisis in oktober 1962 een soort proloog maken op Oliver Stone’s JFK. Costner speelt als Kennedy’s adviseur Kenneth O’Donnell de rol van verteller die de kijker wegwijs maakt in de intriges in het Witte Huis die uiteindelijk zouden moeten leiden tot de aanslag in Dallas. De film kiest voor een uitsluitend Amerikaans perspectief op de gebeurtenissen in de dagen waarin de wereld aan de rand van een atoomoorlog stond. Met Bruce Greenwood als president Kennedy.BBC 1, 0.25-2.40u.