Zeven duels schorsing voor Suarez

Ajax accepteerde het voorstel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB voor zeven duels schorsing voor Luis Suarez. Tijdens Ajax - PSV van afgelopen zondag beet hij Otman Bakkal in het schouderbeen.

http://www.youtube.com/watch?v=v_Zbk0gHwtM

De aanklager vond de actie van de Uruguayaan een ‘gewelddadige handeling’. Daar komt bovenop dat Suarez nog een voorwaardelijke straf had uitstaan na zijn rode kaart in het duel om de Johan Cruijff-schaal tegen FC Twente. Toen Vitesse-speler Sansoni in 2007 iets soortgelijks deed, was zijn schorsing vijf wedstrijden.

Suarez komt door de schorsing dit kalenderjaar niet meer in actie in de Eredivisie en mist onder andere de thuiswedstrijd tegen Feyenoord.

Zijn schorsing breekt geen records, blijkt als we deze top-5 van zwaarst gestrafte spelers in de Eredivisie erbij pakken.

Ajax heeft Suarez vijf dagen vrij gegeven om te bekomen van alle hectiek. Hij sloot zich na een zwaar WK (Uruguay kwam tot de halve finale) vrijwel direct weer aan bij de Ajax-selectie en maakt de laatste weken een vermoeide indruk.

    • Peter Zantingh