Politie vergrijst

Politie heeft dringend meer mensen nodig

DEN HAAG, 24 nov. – In de komende jaren moet meer nieuw personeel worden aangetrokken voor de gemeentepolitie. De behoefte aan personeel in de actieve rangen moet kritisch worden bekeken, door bijvoorbeeld verbetering van de werkwijze, sanering van de politietaak en toepassing van moderne technieken.

Minister Beernink (binnenlandse zaken) heeft dat de Kamer geschreven in een nota over het personeelsbestand bij de gemeentepolitie in de komende tien jaar.

In de komende periode moet jaarlijks 900 man worden aangetrokken.

Deze aanwas ligt ruim vijftig procent hoger dan de tot dusver behaalde gemiddelde jaarlijkse wervingsresultaten.

Over enige jaren zullen abnormaal grote aantallen politieambtenaren met functioneel leeftijdsontslag (vervroegd pensioen) de dienst verlaten, aldus de minister. (ANP)

Fabeltjeskrant maakt kans op terugkeer

Door onze correspondent

HILVERSUM, 24 nov. – Aan het eind van deze maand zal beslist worden of de Woefs en de Lamaars na 1 januari aanstaande het dagelijkse T.V.-kinderprogramma zullen blijven verzorgen.

Als dat niet het geval mocht zijn zal de Fabeltjeskrant weer terugkeren.

Eventueel zou die terugkomst nog verder worden uitgesteld tot 8 januari 1971 als er nog niet voldoende afleveringen met nieuwjaar klaar zouden zijn voor een ononderbroken rentree, uiteraard met fonkelnieuwe avonturen.