Nachtvorst

Ook morgen is het nog altijd niet overtuigend winters, al is het met 2 tot 5 graden in de middag wel duidelijk te koud voor de tijd van het jaar. Naast een enkele opklaring valt er verspreid over het land ook een bui. Een enkel exemplaar kan vergezeld gaan van natte sneeuw. Problemen door sneeuw worden niet verwacht.

In de nacht naar vrijdag koelt het bij wegvallende wind verder af. In opklaringsgebieden gaat het 2 tot 4 graden vriezen. Aan de kust zou een lokale winterse bui kunnen vallen.

Overdag verandert er weinig. Boven zee zitten weliswaar winterse buien, maar ze kunnen moeilijk de kuststreek bereiken omdat er weinig stroming in de atmosfeer is. Op een enkele bui aan de kust na, is het dus verder droog. Af en toe schijnt de zon. De temperatuur schommelt overdag rond de 2 graden. Dat is ongeveer 5 graden kouder dan het gemiddelde voor de laatste novemberweek.

In het weekeinde is het rustig winterweer. In de nacht vriest het in het algemeen licht. Op een enkele plek komt het misschien net tot min 5 graden. Overdag is het droog met af en toe zon en middagtemperaturen rond 0 of 1 graad boven nul. Maandag trekt de oostenwind aan en gaat het bovendien sneeuwen. Dan kan de sneeuw veel overlast veroorzaken.