Kort nieuws voorpagina

Cholera verspreidt zich op Haïti veel sneller dan gedacht

Port-au-prince, 24 nov. De cholera-uitbraak in Haïti verspreidt zich twee keer zo snel als gedacht. Eerst ging de Wereldgezondheidsorganisatie uit van 200.000 zieken in zes tot twaalf maanden. Volgens een nieuwe prognose wordt dat aantal al in drie maanden bereikt. Pagina 6

Iers vierjarenplan: hogere belastingen

Dublin, 24 nov. De belastingen gaan voor alle Ieren omhoog. Het vierjarenplan, dat de Ierse premier Brian Cowen vanmiddag indient, moet het huidige begrotingstekort terugdringen van 32 naar 3 procent. Pagina 15

‘Premie garantie hypotheek hoger’

Amsterdam, 24 nov. De premie die huizenkopers betalen voor de Nationale Hypotheekgarantie moet omhoog. De huidige premie is niet kostendekkend. Dat zegt Lex Hoogduin, directeur van De Nederlandsche Bank. Pagina 15

Vmbo’ers doen het niet slecht op havo

Rotterdam, 24 nov. Vmbo’ers die na hun diploma doorgaan naar de havo, doen het minder slecht dan gedacht. Dat blijkt uit onderzoek van het Expertisecentrum Beroepsonderwijs. Pagina 5

Moratorium op boren aardwarmte

Rotterdam, 24 nov. De Nederlandse toezichthouder op de winning van delfstoffen heeft een moratorium ingesteld op boringen naar aardwarmte. Het is onduidelijk wie er aansprakelijk is als er iets mis zou gaan. Pagina 17

Geweld neemt toe in Afghanistan

Washington, 24 nov. De komst van extra NAVO-militairen afgelopen zomer heeft geleid tot toename van het geweld in Afghanistan. Dat staat in een rapport van het Amerikaanse ministerie van Defensie. Pagina 7

KNVB: straf Suarez zeven wedstrijden

Zeist, 24 nov. De KNVB wil Ajax-spits Luis Suarez een schorsing opleggen van zeven wedstrijden wegens het bijtincident in het recente duel tegen PSV. Ajax, dat gisteren in de Champions League met 4-0 verloor van Real Madrid, schorste de aanvoerder eerder zelf al voor twee duels.Pagina 13