Kort nieuws Media

Internetprijzen Dutch Bloggies stoppen

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 24 nov. Na tien jaar komt er een einde aan de Dutch Bloggies, de bekendste Nederlandse internetprijzen. De organisatie reikt in januari de allerlaatste onderscheiding uit, voor de blogger van het decennium. De organisatie vindt het mooi geweest, meldt ze vandaag op de site. Hoewel deskundigen al jaren schrijven dat bloggen passé is, ingehaald door Twitter en andere sociale media, is „blogging here to stay”. Vorig jaar wonnen onder meer nrc.next, marketingblog Frankwatching en het literaire De Papieren Man.

Alle uitzendingen Ronflonflon online

Hilversum, 24 nov. Alle uitzendingen van het radioprogramma Ronflonflon zijn gevonden en staan online. Dat meldt de VPRO. Ronflonflon van Wim T. Schippers werd uitgezonden op woensdagmiddagen op Hilversum 3 tussen 1984 en 1991. De VPRO had de meeste uitzendingen bewaard op band of geluidscassette, maar er ontbrak een aflevering. Afgelopen week werd die aflevering, van 12 december 1984, toegestuurd door het Wim T. Schippersgenootschap. (ANP)

Twee nieuwe prijzen fotojournalistiek

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 24 nov. De Zilveren Camera wordt uitgebreid met twee nieuwe prijzen voor fotografen. Eind januari worden ook de Canon Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek en de Nationale Portretprijs uitgereikt. Inzenden kan tot 1 januari.

‘In 2011 meer reclame op sociale media’

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 24 nov. Ruim driekwart (78 procent) van de Nederlandse marketeers en communicatiemanagers wil meer budget vrijmaken voor sociale media. Dat blijkt uit onderzoek van bureau Lewis PR. Tweederde wil meer uitgeven aan Linkedin en Twitter, 43 procent op YouTube en 40 procent op Facebook. Over Hyves is men verdeeld.