Karzai aan tafel met nep-Talib

Bij vredesonderhandelingen met de Talibaan blijkt president Karzai van Afghanistan afgelopen maanden niet met een van de belangrijkste Talibaan-afgezanten, maar met een bedrieger aan tafel te hebben gezeten. Niet Mullah Akhtar Muhammad Mansour, maar een eenvoudige winkelier uit het Pakistaanse Quetta nam plaats bij de onderhandelingen. Dat zeiden Afghaanse en Amerikaanse functionarissen gisteren tegen The Washington Post en The New York Times. Twijfel over de identiteit van de man ontstond bij het derde gesprek met regeringsvertegenwoordigers. Een man die Mansour van vroeger kende, merkte dat hij niet op hem leek en hem niet herkende. Volgens een anonieme westerse diplomaat had de man al grote sommen geld ontvangen en was hij door de NAVO naar Kabul gevlogen. (NRC)