Geschorste Suarez krijgt van trainer Jol vijf dagen vrij

Trainer Martin Jol van Ajax heeft Luis Suarez vijf dagen vrij gegeven. De aanvoerder kreeg vanochtend een schikkingsvoorstel van de aanklager van de KNVB van zeven wedstrijden schorsing. Ajax had de speler zelf al voor twee competitieduels geschorst en een boete opgelegd van duizenden euro’s. Suarez zette zaterdag in het duel met PSV zijn tanden in de schouder van tegenstander Otman Bakkal. De overige spelers van Ajax hoeven zich pas vrijdag weer te melden. Daarna wil Jol zijn ploeg in een zo rustig mogelijke situatie voorbereiden op de uitwedstrijd van zondag tegen VVV-Venlo.

Suarez zal pas volgend jaar, mogelijk zelfs in februari, zijn rentree kunnen maken. Indien hij in de winterstop van club verandert, heeft de Uruguayaan tegen PSV zijn laatste competitiewedstrijd voor Ajax gespeeld. Hij is op 8 december wel inzetbaar voor het afsluitende duel in de Champions League tegen AC Milan.

De Fransman Sebastien Sansoni van Vitesse werd drie jaar geleden voor een vergelijkbaar vergrijp voor vijf wedstrijden gestraft. De laatste speler die een schorsing van zeven wedstrijden kreeg opgelegd was Edwin Gorter van FC Utrecht. In 1994 priemde hij zijn wijsvinger in het oog van PSV’er Björn van der Doelen.