CNV geeft de post niet per se met TNT mee

„Verbijsterend.” De woordvoerder van TNT Post kan er niet over uit. Vakcentrale CNV overweegt om alle post (twee miljoen stukken per jaar) onder te brengen bij Sandd of Selekt Mail, de grote concurrenten van TNT Post.

Vorige week, een paar dagen voor de eerste landelijke poststaking, liet de vakcentrale dit in een e-mail weten aan TNT. „Wij zullen een vergelijking houden onder de diverse aanbieders op de postmarkt. Hiervoor hebben wij Sandd en Selekt Mail uitgenodigd om een voorstel uit te brengen”. Het is „een klap in het gezicht” van TNT, dat al grote opdrachtgevers als de Belastingdienst en een aantal omroepen naar de goedkopere concurrentie zag verdwijnen. Een vakbond die zo’n overstap overweegt, hanteert een dubbele moraal, vindt TNT. „Wij mogen ons bedrijf niet aanpassen aan de tucht van de markt, maar moeten wel toezien hoe zelfs door een vertegenwoordigend orgaan van die duizenden stakende postbodes koud wordt ingekocht op prijs.”

Volgens een CNV-woordvoerder is er „nog niets aan de hand. Wij zijn het niet eens over de voorwaarden, maar we hebben wel de intentie onze jarenlange relatie voort te zetten. We willen gewoon even vergelijken bij de concurrentie. Deze week praten we verder.” Pijnlijke timing, aan de vooravond van de tweede poststaking? De woordvoerder vindt van niet. „Maar wel vervelend dat TNT vertrouwelijke informatie lekt.”