2 miljoen Beatles-liedjes in een week

The Beatles hebben via iTunes in een week tijd twee miljoen liedjes en 450.000 albums verkocht.

iTunes begon op 16 november met de verkoop van de muziek van de beroemde popgroep. De rechthebbenden hebben zich lang verzet tegen de digitalisering van hun muziek. Na jarenlange, moeizame onderhandelingen tussen onder andere moedermaatschappij Apple van iTunes en platenmaatschappij EMI waren The Beatles eindelijk legaal te downloaden. Binnen vierentwintig uur stond de band met vier albums in de top-5 van iTunes.

Volgens het Amerikaanse muziekmagazine Billboard was het best verkochte liedje Here Comes the Sun en het meest verkochte album Abbey Road. Er zijn 13.000 digitale boxen verkocht, met daarin dertien geremasterde studioalbums, de tweedelige ‘Past Masters’-compilatie en de concertfilm Live at the Washington Coliseum, 1964.

De succesvolle debuutweek van The Fab Four op iTunes levert het bewijs dat liefhebbers, die de originele albums al in huis hebben, nog eens willen betalen om de muziek (12 euro per album) naar hun pc te halen.

Billboard vergeleek de verkoopcijfers met die van Led Zeppelin. Die muziek werd in november 2007 voor het eerst verkocht via iTunes. In de eerste week verkocht de band toen 47.000 digitale albums en 300.000 nummers.