Uitgelicht

Roberto Benigni in La vita è bella. Comedy Central, 20.30u. Scene uit de film La vita è Bella

La vita è bella (Roberto Benigni, 1997, Italië). Met Oscar bekroonde tragikomedie over illusies als levensnoodzaak. Een Joodse vader en zoon overleven samen Auschwitz door te doen alsof de Holocaust maar een spelletje is. Comedy Central, 20.30-22.40u.

Be Kind Rewind (Michel Gondry, 2008, Engeland/VS). Na de houtje-touwtje-hersenspoeling van Eternal Sunshine of the Spotless Mind en de kartonnen droomcamera van The Science of Sleep presenteert regisseur Gondry het filmen à la Kreatief met Kurk. Nadat in een ouderwetse videotheek alle videobanden zijn gewist, gaan verkoophulpje Danny Glover en de paranoïde autosloper Jack Black videotheek-klassiekers namaken om de klanten, onder wie Mia Farrow, toch tevreden te kunnen stellen. Na Ghostbusters volgen onder meer Robocop, Rush Hour, 2001: A Space Odyssey en zelfs The Lion King. Met doorslaand succes. Iedereen wil deze ‘gezweedste’ films huren. Ook met Mos Def en Melonie Diaz. RTL7, 22.05-0.05u.

Het paard van Sinterklaas (Mischa Kamp, 2005, Nederland/België). Jeugdfilm waarin een Chinees immigrantendochtertje nog wat onwennig met Nederland en Sinterklaas omgaat. Morgen, Ned.3, 15.30-17.00u.