Tragedie bij feest in Cambodja

Phnom Penh, 23 nov. Honderden schoenen getuigen op een brug in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh van "de grootste tragedie" die het land heeft getroffen sinds het wrede regime van de Rode Khmer in de jaren zeventig. Zo noemde premier Hun Sen gisteren het drama op de brug waarbij 378 mensen omkwamen. Een grote menigte mensen probeerde via de brug het Diamant Eiland te bereiken, waar festiviteiten werden gehouden ter ere van het einde van het jaarlijkse waterfestival, terwijl anderen juist het eiland wilden verlaten. In het gedrang werden vooral vrouwen en kinderen onder de voet gelopen. Veel slachtoffers vielen van de brug in de rivier de Bassac en verdronken. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder oploopt. Foto AFP Cambodian police officials examine hundreds of shoes and other belongings on a bridge in Phnom Penh on November 23, 2010 the morning after hundreds were crushed to death during a stampede. Cambodia began the grim task on November 23 of identifying almost 350 people, many of them women, crushed to death in the bridge stampede when revellers panicked at a huge water festival in Phnom Penh. AFP PHOTO / TANG CHHIN SOTHY AFP