Hero Brinkman deelde een onschuldig tikje uit

PVV Kamerlid Hero Brinkman heeft in 2009 een voorlichter in het gezicht geslagen. En dat onder het toeziend oog van een aantal journalisten van de NOS. Dat beweert De Pers- columnist Peter Middendorp.
Marcel Gelauff, plaatsvervangend hoofdredacteur van het NOS Nieuws, bevestigt dat Brinkman een klein tikje heeft uitgedeeld aan een voorlichter tijdens een verhitte discussie.

PVV Kamerlid Hero Brinkman heeft in 2009 een voorlichter in het gezicht geslagen. En dat onder het toeziend oog van een aantal journalisten. Dat beweert De Pers- columnist Peter Middendorp. Marcel Gelauff, plaatsvervangend hoofdredacteur van het NOS Nieuws, bevestigt dat Brinkman een klein tikje heeft uitgedeeld aan een voorlichter tijdens een verhitte discussie.

Het incident vond in mei 2009 plaats na een Kamerdebat, maar werd door de aanwezige NOS journalist niet als relevant ervaren. Gelauff omschrijft het tikje als ,,een stoer cafédingetje” en geen nieuwswaardig incident: ,,Het is significant anders dan de zaak van PVV’er Hernandez.” Tegen Hernandez loopt een strafrechtelijk onderzoek na een vermeende kopstoot in een café bij een ruzie. Brinkman was niet bereikbaar voor commentaar.
Middendorp wil desgevraagd niet onthullen wie de betrokken voorlichter is: ,,Ik heb mijn bronnen anonimiteit beloofd, en alles wat ik er verder over zeg zal die belofte in gevaar kunnen brengen.” Middendorp omschrijft het incident in zijn column als volgt:
Een voorlichter vertelde me dat hij in de nazomer van 2009 door Hero Brinkman in het gezicht is geslagen. Het gebeurde onder de ogen van meerdere journalisten van de NOS, van wie ik er een met resultaat om bevestiging heb gevraagd. De NOS’ers hebben er geen melding van gemaakt.
Tumultueuze week PVV

Brinkman kwam al eerder in opspraak na een opstootje in perscentrum Nieuwspoort, waar hij een barman zou hebben geslagen. Brinkman ontkent dat, maar gaf destijds toe dat hij een drankprobleem had. Het is onduidelijk wat dit nieuws betekent voor Brinkman of de PVV. De onthulling van Middendorp komt na een tumultueuze week voor de PVV, vol onthullingen over het verleden van verschillende fractieleden. Saillant detail: de PVV is op zoek naar een persvoorlichter.
    • Hans Klis