PVV wordt geen democratische partij

De PVV wordt geen partij met leden. De fractie heeft het democratiseringsvoorstel van Kamerlid Brinkman verworpen. Dat meldt het ANP. Wilders zegt dat het voorstel ,,inhoudelijk en respectvol” is besproken, maar dat de meerderheid van de fractie er tegen was. Brinkman blijft volgens Wilders lid van de PVV-fractie.

De discussie over de democratisering van de PVV bereikte vorige week een hoogtepunt, toen een notitie van Brinkman over het onderwerp uitlekte. Daarin pleitte het Kamerlid voor een ledenpartij, een vrijer persbeleid, meer contact met de achterban en het oprichten van een jongerenafdeling.

Update 14.30u: Brinkman zegt tegen het ANP dat hij zich neerlegt bij het besluit van de fractie. ,,Ik ben een democraat in hart en nieren. De fractie heeft besloten en daar conformeer ik me aan.”

    • Pim van den Dool