Pixar steunt homo’s: ‘houdt vol, het wordt beter’

Een hartverwarmende boodschap: Pixar-medewerkers (de animatiemakers van Monsters, Inc., Finding Nemo en Wall-E), spreken zich zeer persoonlijk uit voor homo’s en lesbiennes. Een message of hope, noemen ze deze video.

De boodschap staat niet op zichzelf: hij is onderdeel van It Gets Better, een beweging die jonge homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transseksuelen (of LGBT’s, zoals de Amerikanen ze noemen) waar ook Obama al aandacht aan besteedde.

Acht minuten met alleen maar hoofden en sentimentele Amerikaanse boodschappen als “I discovered i’d have to love myself first”, da’s misschien wat veel. Dus als je alleen wil zappen naar bijzondere momenten:

  • Tot 3:30 spreken Pixar’s homoseksuele medewerkers openlijk over hun eigen zelfmoordgedachtes. Daarna buigen ze het om naar een boodschap van hoop.
  • 5:21: Deze man spreekt zo liefdevol over zijn relatie, dat hij ervan in tranen uitbarst.
  • 7:20: “If i could just come through the screen right now and give you a big hug, I would”, zegt deze beer van een kerel.
    • Peter Zantingh