Paniek op een brug eist meer dan 300 levens

Phnom Penh. Gewonde bezoekers op de laatste dag van het waterfestival in Phnom Penh zoeken hulp. Een stormloop op een brug in de hoofdstad van Cambodja eiste gisteren zeker 339 levens en zorgde voor meer dan 300 gewonden. Volgens premier Hun Sen is het niet bekend wat de paniek veroorzaakte. Reuters meldt dat er mensen werden geëlektrocuteerd. De mensen verdronken of werden doodgetrapt. De premier verontschuldigde zich voor de ramp en stelt een onderzoek in naar televisiebeelden die huilende familieleden tonen boven de lichamen van de opgestapelde doden. Foto AP Injured visitors seek help after a stampede onto a bridge at an accident site during the last day of celebrations of the water festival in Phnom Penh, Cambodia, Monday, Nov. 22, 2010. Thousands of people celebrating a water festival on a small island in a Cambodian river stampeded Monday evening, killing many people, a hospital official said. Hundreds more were hurt as the crowd panicked and pushed over the bridge to the mainland. (AP Photo/Heng Sinith) AP