Oscar

Als de PVV een film zou zijn geweest, en de afgelopen week was het plot, zou Geert Wilders nu zonder twijfel een Oscar op zak hebben voor het Meest Ongeloofwaardige Script Ooit Geschreven.

Scène 1. Tweede Kamerlid Eric Lucassen, woordvoerder Wonen en Wijken voor de Partij Van De Onmiddellijke Uitzetting Van Alle Marokkaanse Straatterroristen Naar Het Land Van Herkomst, blijkt jarenlang zijn eigen buren te hebben bedreigd en geïntimideerd. Zijn straf destijds: twee keer 51 euro boete – vermoedelijk opgelegd door een stel theedrinkende „D66’ers in toga”, zoals de PVV onze rechters in haar verkiezingsprogramma noemt. Zijn straf nu: twee dossiers minder voor hetzelfde salaris – opgelegd door mister Zero Tolerance himself.

Herstel: Zero Consequence.

Scène 2. James Sharpe, sinds 2010 Kamerlid voor de Partij Van De Keiharde Aanpak Van Vrouwenonderdrukking Door Bebaarde Moslimmannen, blijkt de trotse webmaster van sites als geilepijpslet.com, blondezaadsnol.com en gratisnatkutje.com én uitbater van de datingsite hetisnietwathetlijkt.hu, waar Hongaarse mannen verleidelijk worden aangestaard door vrouwen die in werkelijkheid helemaal niet beschikbaar zijn. Zijn straf destijds: tweemaal de hoogste boete voor misleiding van consumenten. Zijn straf nu: een vrijwillige vertrekregeling en twee jaar wachtgeld voor zes weken Kamerlidmaatschap.

Dus dat bedoelt Geert met: minimumstraffen voor recidivisten.

Vervolgens komen er lukraak wat groezelige vechtscènes langs – in een bar, op een terras – waarna plotseling uit het niets een deleted scene opduikt met Kamerlid Richard de Mos als schoolhoofd van een onderwijsinstelling waar men nog nooit van hem gehoord had. De film eindigt uiteindelijk met een mysterieuze voice-over van Martin Bosma, Kamerlid van de Partij Die Altijd Gelijk Heeft Omdat Ze Nu Eenmaal Spreekt Namens Het Volk Dat Haar Democratisch Heeft Gekozen, over het gevaar van, jawel, democratisering en inspraak van het volk.

En terwijl de aftiteling loopt (Fantast, Leugenaar, Oplichter, Pornobaron, Vechtersbaas), geeft het publiek een staande ovatie en spreekt zijn volste vertrouwen uit in de regisseur.

In afwachting van Fitna 2.

Rob Wijnberg

    • Rob Wijnberg