op nrcnext.nl

Dekt ‘The Daily’ de lading?

Heel veel kranten, nrc.next ook, komen met een iPad-versie van hun krant. Maar waarom een krant naar beeld vertalen als je ook een complete iPad-krant kunt maken? Op dat idee kwam Rupert Murdoch, oprichter van News Corp dat onder andere eigenaar is van The Sun en The New York Post. Hij zal het idee waarschijnlijk uitvoeren met de hulp van Steve Jobs van Apple. De krant zal alleen op de iPad verschijnen, niet op internet of papier. De krant gaat The Daily heten en verschijnt begin volgend jaar. Een abonnement zal 99 dollarcent per week kosten. Je kunt erover twisten of The Daily een goede naam is voor een krant die elk moment van de dag up-to-date moet zijn. Wat zijn volgens jou eisen waar een nieuwe iPad-krant aan moet voldoen?

Te koop: coole Beatrix

De koningin wordt niet vaak afgebeeld in een disco-achtige sfeer die doet denken aan de beroemde New Yorkse nachtclub Studio 54, maar op het schilderij hieronder een keertje wel. Dit werk van Andy Warhol laat een jonge koningin Beatrix zien en wordt volgende week geveild bij het beroemde veilinghuis Christie’s.