Maxeda verkoopt Hunkemöller

Retailgroep Maxeda verkoopt lingeriezaak Hunkemöller aan het Franse PAI partners. Naar verwachting zal de deal begin 2011 worden afgerond. Dat meldt Maxeda in een persbericht.

Hunkemöller heeft een internationaal netwerk van bijna vijfhonderd winkels en is in de Benelux marktleider als lingeriespecialist. Het franchisenetwerk groeide de afgelopen jaren met behulp van Maxeda, maar het management van zowel Maxeda als Hunkemöller is “ervan overtuigd dat PAI de beste mogelijkheden biedt voor het voortzetten van de groeistrategie en winstgevendheid.”

PAI is een ervaren Europese investeringsmaatschappij met retail als een van haar belangrijkste branches. De ondernemingsraden moeten nog advies uitbrengen over de voorgenomen verkoop. Ook is goedkeuring nodig van de mededingingsautoriteiten.

Half september verkocht Maxeda V&D aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij Sun Capital Partners. Vorige week verkocht het concern De Bijenkorf aan Selfridges Group Limited. Maxeda is nu nog eigenaar van onder meer M&S Mode en de bouwmarkten Praxis en Formido.

    • Peter Zantingh