Luyendijk noemt Laroes ,,ouwehoer”

Joris Luyendijk reageert op de site van HP/De Tijd op de kritiek die NOS Journaal-hoofdredacteur Laroes op hem uitte op zijn weblog. Laroes noemde Luyendijk gisteren een ,,aandachtsjunk”.

Luyendijk vindt Laroes, die Luyendijk verweet iedere journalist die anonieme bronnen gebruikt een hoer te noemen, op zijn beurt een ,,ouwehoer”, omdat de Journaal-baas tweeduizend woorden nodig had om zijn verhaal te doen. Hij is niet verbaasd dat zijn boek Je hebt het niet van mij, waarin Luyendijk de Haagse kaasstolp analyseert, kritiek krijgt, maar is het niet eens met de aanmerkingen van Laroes.

Luyendijk zegt:

,,Ik pleit er nergens voor dat journalisten altijd al hun bronnen openbaar maken. Ik vraag me trouwens af of zo’n strategisch gelekte brief van Klink valt onder ‘onthullingen’. Een onthulling was bijvoorbeeld dat Joost Oranje van NRC naar buiten bracht dat de militaire inlichtingendiensten al jaren van mening waren dat Saddam Hussein geen massavernietigingswapens had. Het zou dolle waanzin zijn van Oranje te eisen zijn bron openbaar te maken.”

    • Pim van den Dool