Kort nieuws Sport

Wielerploeg van Vacansoleil naar hoogste afdeling

Etten-Leur, 23 nov. De Nederlandse wielerploeg Vacansoleil treedt volgend jaar toe tot de hoogste klasse van het professionele wielrennen. De Internationale wielrenunie UCI heeft de ploeg gisteren een licentie voor de First Division verstrekt, de opvolger van de ProTour. Vacansoleil kon eigenlijk al een beetje rekenen op de entree in de ‘First Division', omdat de UCI begin deze maand de ploeg al op de twaalfde plaats zette op de basis van sportieve waarden. Vacansoleil is naast Rabobank de tweede Nederlandse wielerploeg in de hoogste divisie van de wielersport. Een van de teams die geen licentie voor de First Division ontving is Geox, de nieuwe ploeg van Denis Mensjov en Carlos Sastre. (ANP)

‘Duitser gaat op Totilas rijden’

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 23 nov. Paul Scho-ckemöhle, de nieuwe eigenaar van dressuurpaard Totilas, heeft overeenstemming bereikt met een Duitse ruiter. Dat heeft hij aan de Nederlandse paardenbond KNHS laten weten. Om welke ruiter het gaat wil de Duitse paardenhandelaar nog niet bekendmaken. Schockemöhle gaat niet in op het ‘aanbod’ van Gal, afgelopen weekend in een Duitse krant, om met Totilas voor Duitsland uit te komen. „Ik heb gehoord van de mogelijke nationaliteitswissel die Gal er voor over zou hebben om Totilas weer te mogen gaan rijden, maar dat acht ik onmogelijk.”

Fortuna en RKC niet onder curatele

Sittard, 23 nov. Fortuna Sittard en RKC Waalwijk staat niet langer onder curatele van de KNVB. Dat maakten beide clubs, uitkomend in de eerste divisie, gisteren bekend. Zowel Fortuna als RKC is vanuit categorie 1, de gevarenzone van het betaalde voetbal, gepromoveerd naar categorie 2 op basis van recente financiële cijfers.

De Limburgers bezetten momenteel de laatste plaats in de eerste divisie en behaalden slechts drie punten uit veertien duels. Vanwege de slechts financiële situatie begon Fortuna het seizoen met twee punten in mindering. (ANP)

Kopstoot kost Eto’o drie wedstrijden

Milaan, 23 nov. Samuel Eto'o van Internazionale is voor drie competitiewedstrijden geschorst. Dat maakte de Italiaanse voetbalbond vandaag bekend. De spits uit Kameroen gaf verdediger Bostjan Cesar van Chievo Verona zondag een kopstoot. Het incident werd niet waargenomen door de scheidsrechter, maar was duidelijk te zien op tv-beelden. Inter verloor het duel met 2-1. (ANP)