Kort nieuws Economie

Maxeda verkoopt Hunkemöller aan PAI

Amsterdam, 23 nov. Maxeda Retail Group verkoopt lingerieketen Hunkemöller aan investeringsmaatschappij PAI. Dit heeft Maxeda vandaag bekendgemaakt. De ondernemingsraden moeten nog advies uitbrengen over de voorgenomen verkoop. Ook is goedkeuring nodig van de mededingingsautoriteiten. PAI is een Europese investeringsmaatschappij met retail als een van de belangrijkste branches. (ANP)

Duitse economie groeit met 3,9 procent

Berlijn, 23 nov. De Duitse economie is in het derde kwartaal met 3,9 procent gegroeid in vergelijking met een jaar eerder. Dat maakte het Duitse bureau voor de statistiek vandaag bekend op basis van nieuwe cijfers. Ten opzichte van de voorgaande drie maanden nam de grootste economie van Europa met 0,7 procent in omvang toe. De sterke groeicijfers uit Duitsland staan in schril contrast met de Nederlandse economie, die met 0,1 procent kromp ten opzichte van het tweede kwartaal. Op jaarbasis groeide de Nederlandse economie met 1,8 procent. (ANP)

Beurzen onderuit na gevechten Korea’s

Rotterdam, 23 nov. De Europese aandelenmarkten zijn vandaag lager geopend. Beleggers reageerden pessimistisch op de schermutselingen tussen Noord- en Zuid-Korea. De AEX-index opende 0,6 procent lager op 340,26 punten, net als Frankfurt, Londen en Parijs. (ANP)