Jongens zijn nu eenmaal zoals ze zijn

opinext@nrc.nl

In reactie op het artikel ‘Ze blowen, drinken en dolen maar wat rond’ (Vandaag, 22 november) het volgende. Het is natuurlijk niet grappig, maar jongens zijn nu eenmaal zoals ze zijn. Ze verzinnen zelf games en bouwen dat verder uit (als vervanging voor oorlogje spelen). Als ze dan eraan verslaafd raken, komt dat door bijvoorbeeld hun ouders (echtscheiding) of omdat de militaire dienst is komen te vervallen. En zijn ze dan verslaafd, dan worden ze in de watten gelegd en mogen ze de hele dag computeren, films kijken, vrienden, sport en therapie. In plaats van te werken aan een lopende band, post te bezorgen of iets anders zinvols en nuttigs te doen. Zo leer je ook nooit ontdekken wat hard werken is voor de kost.

Drs. Yvonne Kleefkens

HERA Masters in Leren Leren, Lunteren

    • Drs. Yvonne Kleefkens
    • Hera Masters in Leren Leren