Eyeworks krijgt Emmy voor CQC

De Argentijnse satirische nieuwshow CQC , geproduceerd door Eyeworks van Reinout Oerlemans, heeft gisteren een International Emmy Award gekregen.

De AVRO mocht als co-producent delen in de Emmy voor de Roemeense documentaire ‘The World according to Ion B’. De film gaat over een zwerver die kunst maakt van afval. Zijn collages zijn nu gewild in het kunstcircuit.

Het waren de enige Nederlandse tintjes tijdens de uitreiking van de belangrijke Amerikaanse tv-prijs, gisteren in New York. Geen van de drie Nederlandse producties die waren genomineerd voor een International Emmy Award heeft de prestigieuze onderscheiding gekregen. De aflevering over de klas van Anne Frank in De Reünie (KRO), de documentaire Je gaat dood zoals je geleefd hebt (RKK) en de documentairereeks 13 in de oorlog (NTR) vielen buiten de prijzen.

Eyeworks maakte voor de tv-zender Veronica in het seizoen 2009/2010 een Nederlandse versie van CQC. Wegens tegenvallende kijkcijfers werd de door Beau van Erven Dorens gepresenteerde nieuwsshow van het scherm gehaald. De afgelopen 32 jaar kregen vijftien Nederlandse inzendingen een International Emmy, de prijs voor niet-Amerikaanse producties.