Vijftien jaar cel voor doodslag op vmbo-docente

De rechtbank in Maastricht heeft Rahali K. vijftien jaar cel opgelegd voor de doodslag op de vmbo-docente Marie-José Mullens. De rechtbank acht niet bewezen dat de 42-jarige man Mullens heeft vermoord. Mullens werd in mei 2009 na brand in haar huis dood en onherkenbaar verminkt aangetroffen in de badkuip. Ze bleek niet in de brand te zijn omgekomen, maar met geweld om het leven gebracht.

De rechters volgen hiermee de visie van het Openbaar Ministerie. Wel legt de rechtbank een zwaardere straf op dan het OM eiste (13 jaar), vanwege het buitensporige geweld dat de verdachte gebruikte. Ook het feit dat K. een lang strafblad heeft met mishandelingen, poging tot doodslag, geweldpleging en vermogensdelicten wordt hem door de rechtbank aangerekend. Hij pleegde de doodslag toen hij na proefverlof niet terugkeerde naar de gevangenis.

Het bericht van de KLPD van maart dit jaarHet bericht van de KLPD van maart dit jaar

K. zou uit zijn geweest op de auto van de Limburgse docente. Hij verklaarde dat hij de autosleutels zocht en werd betrapt door Mullens. K. beweert dat hij hulp had en dat niet hij, maar zijn kompaan Mullens met een breekijzer sloeg en de woning in brand stak. Het OM ging hierin mee, maar de rechtbank zag hier geen bewijs voor. Van de brandstichting is hij vrijgesproken, ook hier vonden de rechters onvoldoende bewijs voor.

    • Peter van der Ploeg