5 redenen om tv te kijken

1 voetbal

Ajax - Real Madrid

Ned.3, 20.15-23.40u.

Na de nederlaag tegen Auxerre is het duel tegen Real Madrid vanavond de laatste kans voor Ajax om door te gaan naar de tweede ronde van de Champions League. De Spanjaarden zijn al verzekerd van een plaats in de volgende ronde.

2 Aliens op aarde?

Labyrint

Ned.2, 21.20-22.00u.

Wetenschappers speuren talloze jaren naar buitenaards leven op andere planeten. Maar wat als vreemde levensvormen – in de vorm van micro-organismen zoals bacteriën – al die tijd ongezien op aarde leven? Een Amerikaanse onderzoekster gaat op zoek naar harde bewijzen.

3 vloeibaar goud

The foods that made billions

BBC2, 22.00-23.00u.

Nieuwe documentaire over de voedingsindustrie en veranderde consumptiepatronen in de afgelopen dertig jaar. In het eerste deel 'Vloeibaar goud’ wordt het succes van gebotteld water onder de loep genomen. Producenten beloven jeugd, gemak en gezondheid en verdienden ondertussen miljarden aan de goedkoop te produceren flesjes water.

4 doe-het-zelf-film

Be kind rewind

RTL7, 22.05-00.05u.

Knap geknutselde komedie van de Franse regisseur Michel Gondry. Jerry (Jack Black) wist per ongeluk alle banden in de videotheek waar Mike (Mos Def) werkt. Om zijn baantje te redden, besluiten ze zelf beroemde films (o.a. Ghostbusters, Robocop, Rush Hour en The Lion King) na te spelen. Tot hun verbazing worden hun doe-het-zelf-films een groot succes. Pleidooi voor de eigen creativiteit.

5 Zeppelin

Vaarwel

Ned.2, 23.00-00.40u.

In Het uur van de wolf een bijzondere film die geheel bestaat uit archiefmateriaal. Vaarwel gaat niet alleen over de zeppelin van Graf Zeppelin die in 1929 rond de wereld vloog, maar vertelt tegelijkertijd het liefdesverhaal tussen de enige vrouw aan boord, de Britse journaliste Lady Grace Drummond-Hay, en haar getrouwde minnaar en collega, Karl von Wiegand.