Van der Vaart is weer uitblinker

De spanning in de Premier League is helemaal terug door nederlagen van de twee Londense topclubs Chelsea en Arsenal. Koploper Chelsea verloor van Birmingham City (1-0), terwijl Arsenal op eigen veld onderuit ging in de stadsderby tegen Tottenham Hotspur (2-3). Spurs, dat 2-0 achter kwam, leunde opnieuw zwaar op Rafael van der Vaart. Hij scoorde uit een penalty en bereidde beide andere treffers voor. Het was de eerste zege voor Spurs bij Arsenal in zeventien jaar.

De clubs uit Manchester maakten geen fout. United versloeg Wigan Athletic (2-0) en nestelde zich naast Chelsea aan kop. City was te sterk voor Fulham (4-1).

In Spanje scoren Barcelona en Real Madrid er lustig op los. Barclona speelde zaterdag met degradatiekandidaat Almeria: 0-8. Lionel Messi scoorde drie keer. Almeria-trainer Juan Manuel Lillo werd een uur later ontslagen. Koploper Real Madrid versloeg op eigen veld Athletic de Bilbao met 5-1. Cristiano Ronaldo maakte drie treffers. Volgende week ontmoeten Barcelona en Real Madrid elkaar.

In Italië blijft landskampioen Internazionale tegenvallen. Inter verloor gisteren bij Chievo Verona met 2-1. Stadgenoot AC Milan behield dankzij een zege op Fiorentina (1-0) de leiding. Inter is afgezakt naar de zesde plaats, negen punten achter AC Milan.

In Duitsland wist Bayern München opnieuw niet te winnen. De ploeg van Louis van Gaal kwam bij Bayer Leverkusen niet verder dan 1-1. Koploper Borussia Dortmund liep verder uit door een overwinning op Freiburg (2-1). Schalke 04 won met 4-0 van Werder Bremen, onder meer dankzij drie doelpunten van de Spanjaard Raúl. Klaas-Jan Huntelaar wist niet te scoren.