Uitgelicht

TRAINING DAY Denzel Washington foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

Film

Training Day (Antoine Fuqua, 2001, VS). Denzel Washington kreeg Oscar voor hoofdrol van corrupte rechercheur die net zo hard steelt en drugs gebruikt als de criminelen die hij geacht wordt op te sporen. In een verdienstelijke genrefilm leidt hij de nog ongerepte agent Ethan Hawke door de beruchtste wijken van Los Angeles. Regisseur Fuqua vroeg zich later in zijn mozaïekfilm Brooklyn’s Finest andermaal af hoe je je moreel correct kunt gedragen in een wereld waarin de scheidslijn tussen goed en kwaad nogal vaag is geworden. Veronica, 20.30-23.00u.

You Got Served (Chris Stokes, 2004, VS). Algemeen als ondermaats beschouwde films over rivaliserende straatdansers. RTL8, 20.30-22.15u.

Les seins de glace (Georges Lautner, 1974, Frankrijk). Psychologische thriller waarin scenarioschrijver Claude Brasseur verliefd wordt op een vrouw die sprekend lijkt op een van zijn personages. Ook met Alain Delon. TV5, 23.50-1.35u.

A Walk To Remember (Adam Shankman, 2002, VS). In een variatie op Love Story valt Shane West voor de even gelovige als zieke schoolgenote Mandy Moore. BBC1, 0.40-22.15u.