Langverwachte upgrade voor zakelijke iPad

Vandaag heeft Apple de langverwachte upgrade uitgebracht voor de iPad tablet computer. Met iOS versie 4.2, een download van meer dan 600 MB via iTunes, is het mogelijk meerdere programma’s tegelijk te gebruiken. Die mogelijkheid boden de iPhone en de iPod Touch al langer. Deze upgrade was al aangekondigd tijdens de introductie van de iPad,

iOS 4.2 op de iPadiOS 4.2 op de iPad

Vandaag heeft Apple de langverwachte upgrade uitgebracht voor de iPad tablet computer. Met iOS versie 4.2, een download van meer dan 600 MB via iTunes, is het mogelijk meerdere programma’s tegelijk te gebruiken. Die mogelijkheid boden de iPhone en de iPod Touch al langer.

Deze upgrade was al aangekondigd tijdens de introductie van de iPad, in april dit jaar. Multitasking geeft de iPad een betere uitgangspositie in de strijd met nieuwe tablet pc’s van andere fabrikanten. Snel wisselen tussen programma’s komt de productiviteit ten goede en dat is met name een belangrijk argument voor zakelijke gebruikers. iOS 4.2 ondersteunt ook nieuwe manieren om in te loggen op bedrijfsnetwerken.

600.000 Galaxy Tabs verkocht

Samsung Galaxy TabSamsung Galaxy Tab

De belangrijkste iPad-concurrent op dit moment is de Samsung Galaxy Tab, de 7 inch tablet pc die op Android draait. Daarvan zijn er in een maand tijd 600.000 verkocht, aldus de Korea Herald. Van de iPad werden er een miljoen verkocht in de eerste maand. De laatste officiële Apple-cijfers meldden 4,19 miljoen verkochte iPads. Dat viel een beetje tegen, mede dankzij leveringsproblemen. Volgens deze optimistische schatting zou de teller al bijna op 8 miljoen staan.

Andere wijzigingen van iOS 4.2 (behalve voor iPad ook beschikbaar voor iPhone en iPod Touch)

  • Airprint; rechtstreeks afdrukken via een draadloze netwerkprinters (voorlopig alleen HP)
  • Airplay; video en geluid afspelen via de (nieuwe) Apple TV. Nog niet leverbaar in NL.
  • Mappen om applicaties te verzamelen, overzichtelijke inbox voor mail
  • GameCenter; om te gamen met andere iPad/iPhone-gebruikers

Een nieuw type iPad wordt verwacht in het voorjaar van 2011. Vermoedelijke verbeteringen: een camera en ondersteuning voor videobellen via FaceTime.

    • Marc Hijink