Kort nieuws Sport

Squash: Atkinson wint Dutch Open, zilver voor Anjema

ROTTERDAM, 22 nov. Vanessa Atkinson heeft haar laatste proftoernooi in Nederland gewonnen. De squashster won gisteren de finale van het Dutch Open in Rotterdam van de Ierse Madeline Perry: 11-9, 11-3 en 11-7. Atkinson neemt in mei afscheid van de sport en was emotioneel na het laatste punt. „Het was wel even slikken, zeker omdat er veel familie en vrienden aanwezig waren. Dat gebeurt niet zo vaak”, zei Atkinson (34). Bij de mannen verloor Laurens Jan Anjema in de finale van de Australiër Cameron Pilley. (ANP)

Kruis wint met nieuwe club HDM

Den Haag, 22 nov. De ex-bondscoach van de hockeyvrouwen, Herman Kruis, kende gisteren een droomdebuut als trainer van de hockeysters van HDM. De Haagse club versloeg koploper SCHC met 2-1. Het was voor SCHC de eerste nederlaag van het seizoen. Kruis had tot en met het WK in Argentinië, in september, de nationale ploeg onder zijn hoede, maar zijn contract werd niet verlengd. (ANP)

Van Rijsselberge wint regatta Perth

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 22 nov. Windsurfer Dorian van Rijsselberge heeft voor de kust van Perth in Australië de testwedstrijden voor het WK zeilen van volgend jaar gewonnen. Op de laatste dag van de regatta hoefde de Texelaar niet meer in actie te komen, wegens gebrek aan wind.