Honderden doden bij paniek in Phnom Penh

De paniek in Phnom Penh

Bij chaos die ontstond tijdens een festival in het Cambodjaanse Phnom Penh zijn honderden doden gevallen. De Cambodjaanse premier spreekt van zeker 339 doden.

Volgens de BBC moest een grote menigte bij het Water Festival over een brug, waarbij mensen werden vertrapt en sommigen het water in vielen. Er vielen mensen flauw en er ontstond massapaniek. De menigte wilde over de brug naar het Diamanteiland, waar festiviteiten werden gehouden om het einde van het driedaagse festival in te luiden.

Premier Hun Sen sprak op televisie de vrees uit dat het dodental nog zal stijgen. Het Waterfestival in de Cambodjaanse hoofdstad trekt miljoenen bezoekers. Op de eerste dag verdronk een 8-jarige jongen, die in het water lege flessen aan het verzamelen was, maar door de stroming werd weggetrokken en onder een boot kwam.

De BBC heeft beelden uit Phnom Penh. De verslaggever suggereert dat het plotselinge flauwvallen van tien mensen kan duiden op een elektrische schok. Hier is geen enkele bevestiging van.

klik op de afbeelding

BBC Video CambodjaBBC Video Cambodja

    • Peter van der Ploeg