Federer in Londen te sterk voor Ferrer

Roger Federer heeft zijn eerste wedstrijd in de ATP World Tour Finals in Londen overtuigend gewonnen. De Zwitser, als tweede geplaatst, had weinig moeite met de Spanjaard David Ferrer: 6-1 en 6-4. De Schot Andy Murray versloeg in dezelfde groep B de Zweed Robin Söderling: 6-2 en 6-4.

Federer won de traditionele seizoensafsluiting al vier keer, in 2003, 2004, 2006 en 2007. In de O2 Arena behield hij zijn ongeslagen status tegen Ferrer. Morgen speelt Federer tegen Murray.

In groep A spelen Rafael Nadal, Andy Roddick, Novak Djokovic en Tomas Berdych.

De Nederlander Robin Haase (23) kreeg afgelopen weekeinde van zijn collega-tennissers een prijs voor de beste comeback van het jaar. De Hagenaar maakte zijn rentree na een knieoperatie. Hij steeg daarna bijna vierhonderd plaatsen op de wereldranglijst en staat nu 59ste.

Haase won vijf challengers en haalde deze maand de kwartfinales bij het ATP-toernooi van Basel.

„Dat is natuurlijk hartstikke leuk, al zou ik het raar hebben gevonden als ik hem niet zou krijgen. In mijn categorie had ik er gewoon het meeste recht op”, reageerde Haase. „Maar het blijft leuk om waardering te krijgen, zeker van andere tennissers.”