Esther Vergeer: meer dan 400 overwinningen op rij

Vierhonderd wedstrijden op rij winnen: weinig topsporters doen het Esther Vergeer na. De 29-jarige rolstoeltennisster behaalde deze mijlpaal zaterdag in het Amsterdamse Frans Otten stadion,via een zege op Jiske Griffioen in de halve finale van de Wheelchair Tennis Masters. Een dag later behaalde zij haar dertiende wereldtitel op rij, door de Australische Daniela Di Toro in twee sets te verslaan: 6-2 en 6-1. „Ik wil niet alleen winnen, maar ook het publiek vermaken”, zei zij na afloop. Dezelfde Di Toro was verantwoordelijk voor de laatste nederlaag van Vergeer in het enkelspel, in 2003. De twee rivalen vochten een aantal jaren om de nummer-één-positie, maar die gaf de Nederlandse al elf jaar niet meer uit handen. Zij won in totaal vijf olympische titels (drie in het enkelspel, twee in het dubbelspel) en vijf titels op de US Open. Ze won het grandslamseizoen dit najaar met een indrukwekkende overwinning op Di Toro in de finale: 6-0 en 6-0. Een van haar meest pijnlijke nederlagen was die in de dubbelfinale van de Paralympische Spelen in Peking in 2008. Het goud ging toen naar Korie Homan en Sharon Walraven.